Tere tulemast kohvikusse
Pavlova
Meie oleme ainus kohvik maailmas, mis spetsialiseerub ainult Pavlova valmistamisele. Pakume seda magustoitu umbes kümnes variandis: kõik on tehtud klassikalise retsepti järgi: alt on seest pehme ja krõpsuva koorikuga besee, peal aga vahukoor ja mahlased marjad.
Kui taevas pole Pavlovat, ma ei lähe!
Meie lemmikust
Pavlovast
Meie teame, et teie teate. Kuigi mõnedel perekonnanimi Pavlova seostub ennekõike kuulsa koeraga, kellega üks professor tegi igasuguseid katseid…
Nüüd aga tähelepanu: õhulise pehme suflee pilv baleriini kihilist seelikut meenutavas elegantses ja krõpsuvas besees… Peal on õhkkerge vahukoor, millesse upuvad hubaselt aromaatsed maasika-, vaarika- ja mustikamarjad… Aga veel granaatõun ja granadill…
Kas teil juba lõi välja refleks?
Meil lööb alati!
Nüüd aga tõsiselt: Pavlova koogi tekkimisest on kirjutatud väga palju. Ausalt öeldes, iga restoran, mis on kasvõi kordki Pavlovat valmistanud, saab rääkida oma lemmikloo. Nii või teisiti, üks on kindel: jumalik kook sai nimeks Venemaa kuulsa balletitantsija auks, kes esines 1926. aastal ringreisil Austraalias ja Uus-Meremaal. 1997. aastal kirjutas professor Leach.Helen M. sellest keerulisest ja detektiivihõngulisest loost terve raamatu. “The pavlova cake: the evolution of a national dish”. Vikipeedia kodulehel on selle kohta pikk artikkel. Ärge häbenege, vajutage lingile ja lugege)
teie arvamused