Üks sadadest Pavlova retseptidest

4 munavalget ( ligi 140g)
Näputäis soola, suhkrut 190g (3/4 klaasi+1 supi lusikas)
Äädikas 1 tee lusikas, maisi tärklist 3 tee lusikat.

Kreem ja kaunistus.

250ml vahukoort, 200-300g marju ja puuvilju.
Soojendage  ahju 175 kraadini. Joonistage küpsetus paberile ring ( abiks saab olla taldrik 20 sm) keerake paberi teistpidi.
Kuiva anumasse valage munavalge ja sool.
Vahustage madalal kiirusel niikaua kui tekkib mulliniline vaht. Tôstke kiirus mikseril keskmine-kiire ja jätkake vahustamist kuni tekkivad pehmed tippud.
Alustage suhkru lisamist ( 4 korda) niikaua kui tekkivad tugevad tippud.
Mirenga on valmis kui kahe sôrme vahel hôôrudes teie ei tunne suhkru kristalle. Lisage äädikat ja maisi tärklist.
Segage ühtlaseks.
Selleks et küpsetus paberit kinnitada plaadile pange plasdi peale nurkadesse mirenga massi tilgad ja kinnitage paperi.
Tôstke massi ringi keskele ja siluge ära. Tort peab olema 8sm kôrge.
Kui soovite siis külgedele saate lusikaga teha ilusad servad tômmates alt ülesse.
Tôstke plaadi ahju ja alandage temperatuuti 110 kraadini. Küpsetage ligi 2 tundi. Lülitage ahju välja ja jätke tordi sisse 20 min. Seekärel avage ahju ukse ja laske jahtuda 2 tunniks vôi öösrks.
Lööge vahtu vahukoort pehmete tippudeni ja kaunistage marjadega ja puuviljadega.