Üks sadadest Pavlova retseptidest
Põhi
4 munavalget (umbes 140g)
näputäis soola, 190 g suhkrut (3/4 klaasi + 1 supilusikas)
1 teelusikas äädikat
3 teelusikat maisitärklist
Kreem ja kaunistus.
200-300g marju, puuvilju
Valmistamine
Soojendage ahi 175 kraadini. Joonistage küpsetuspaberile ring (abiks võib olla 20 cm läbimõõduga taldrik). Seejärel keerake paber teistpidi.
Kuiva anumasse valage munavalge ja sool.
Vahustage madalal kiirusel, kuni tekib mulliline vaht.
Suurendage mikseril kiirust näiduni keskmine-kiire ja jätkake vahustamist, kuni tekivad pehmed tipud.
Lisage suhkrut 4 korda, kuni tekivad tugevad tipud.
Beseemass on valmis, kui kahe sõrme vahel hõõrudes pole tunda suhkrukristalle.
Lisage äädikas ja maisitärklis, segage ühtlaseks massiks.
Küpsetuspaberi kinnitamiseks plaadile võite plaadi nurkadesse pisikesed beseemassi tilgad lisada.
Tõstke mass ringi keskele ja siluge ühtlaseks.
Tort peab olema 8 cm kõrge.
Soovi korral saab külgedele tekitada ilusad servad, tõmmates lusikaga alt üles.
Asetage plaat ahju ning alandage temperatuur 110 kraadini.
Küpsetage umbes 2 tundi.
Seejärel lülitage ahi välja, kuid jätke tort sisse 20 minutiks.
Pärast seda avage ahju uks ning jätke jahtuma 2 tunniks või kogu ööks.
Vahustage vahukoor pehmete tippudeni.
Kaunistage marjade ja puuviljadega.